Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Φιγούρα XXL

Μερικές ακόμα εικόνες από την μεγάλη φιγούρα... Όπως μπορείτε να δείτε πάνω της, εχω τελειόσει σχεδον με το μαύρο primer...



Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Welcome inside, I saved this seat for you, so enjoy my mind.
I've got your memories here, so close your eyes!
It's your last time.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Απάντηση στο Unintended

Να η καλύτερη μπαλάντα ήρεμου στιλ.

Και με happy end, όπως μου αρέσει.

Νέα spells, items και feats (fake)

Feats με μπλέ, items με μουσταρδί και (ας πούμε) spells με ροζ.

Send away a wall (guess who'll love it!)


Requirements:
1. rogue 1
2. Hands (working, and stuck onto their position)

This skill is designed for fortune hunters. If it happens for you to study Greek (this horrible language) you may know that a “fortune hunter” is translated as “τυχοδιώκτης” and if you change its spelling to “τοιχωδιώκτης you may understand that a person misspelled in this way can send walls away so that he can see what's behind.

Fly

Requirements:
1.druid 3, cleric 10, psion 6

This feat allows you to fly either by getting help from nature (druid), or by asking for help from your god (cleric), or by communicating using telepathy with the whole environment to set all forces of nature in the right place at the right intensity so that you fly without others flying with you (psion). (This nasty physics…)

Undead Scimitar of lesser castration

Minimum level : 100 
This powerful weapon is undead which means that it does no damage to any of your undead opponents. Instead, it gives them a 2d6 + 4 hit points for every successful melee attack. However, this scimitar may be destroyed after you heal it too much (I still wonder, who would heal a scimitar, but that's another matter!).
Lesser castration: I hope I don't actually have to give an explanation about this...... It just helps you to do the specified action in a non-painful way.
Base value:  - 1001 gp

Make graphics lower than very low

This DDO spell gives you the ability to make your graphics lower than allowed for 3 hours. You can use this spell at any time to make gameplay easier without your computer's being stuck BUT unfortunately you need to pay 1000 DDO points to activate this spell once so take care not to spend a fortune on that......

----------- 
Και επίσης θέλω να μου πείτε ποιος πιστεύει ότι το παρακάτω τραγούδι δεν είναι η καλύτερη μπαλάντα ήρεμου στιλ.

http://www.youtube.com/watch?v=i9LOFXwPwC4  (πάλι δεν με αφήνει να πάρω embed code, η αρχή μέχρι 0:10 είναι σκατά, αλλά μετά είναι το καλό + έχει "θρυλικό" refrain)

Raptorans

Seniil limna!
From the sky!


Η φυλή των ανθρώπων πάντα διακατεχόταν από την επιθυμία να κατακτήσει τους ουρανούς. Στο μακρινό παρελθόν, πολύ πριν το μεγάλο κύμα, μια ομάδα το πέτυχε. Έκλεισαν κάποιου είδους συμφωνία με τους Άρχοντες του Αέρα. Αυτοί τους έδωσαν την ικανότητα να πετάνε και τα μέλη της νέας φυλής υποσχέθηκαν να τους υπηρετούν όταν οι Άρχοντες τους αλούν. Από τότε τα νέα αυτά πλάσματα διαχωρίστηκαν από την ανθρώπινη φυλή, απέκτησαν νέα ταυτότητα και όνομα: Raptorans.

Κοινωνία: Η κοινωνία των Ράπτορανς δομείται σε φατρίες- φωλιές. Οι γηραιοί της κάθε φωλιάς δέχονται τον σεβασμό των νεώτερων απόγονών τους. Αυστηρή ιεραρχική δομή δεν υπάρχει. Ο κάθε Ράπτοραν αποκτά ένα όνομα την ώρα της γέννησής του, ένα που διαλέγει ο ίδιος κατά την ενηλικίωση στα 20 του και ίσως κάποιο παρατσούκλι που του δίνεται από μέλη της φωλιάς του. Το παρατσούκλι είναι πραγματικά προσωπικό για έναν Ράπτοραν και δεν το μοιράζεται με τρίτους. Λίγο πριν την ενηλικίωση, όταν οι μέντορες των νεαρών Ραπτόρων κρίνουν ότι οι μαθητές είναι έτοιμοι, τους εξορίζουν. Αυτή η (αυτο)εξορία έχει τελετουργικό χαρακτήρα και ονομάζεται ταξίδι των τεσσάρων ανέμων. Σκοπός του ταξιδιού είναι οι Ράπτορανς να ωριμάσουν, να γίνουν άξιοι μαχόμενοι των Αρχόντων του Αέρα, και το κυριότερο, να μάθουν να πετάνε.

Κύκλος ζωής: Ο μέσος Ράπτοραν ωριμάζει στα 20 χρόνια του και αναπαράγεται ως τα 150 περίπου. Συνήθως ζουν ως και 200- 250 χρόνια, αν και έχουν υπάρξει γηραιοί 350 ετών. Λίγο μετά την επιστροφή τους από το Ταξίδι των τεσσάρων ανέμων, μετά την ενηλικίωση, οι Ράπτορανς οργανώνουν ετήσιες γιορτές στις οποίες κάθε συμμετέχων διαλέγει το πρώτο του ταίρι. Τα ζευγάρια μπορούν να ανήκουν σε διαφορετικές ή στην ίδια φωλιά και μένουν μαζί για ένα χρόνο, όσο δηλαδή παίρνει στα αυγά να εκκολαφθούν και στα μωρά να φτάσουν στην παιδική ηλικία. Μετά από αυτό το διάστημα οι δεσμοί διαλύονται ή ανανεώνονται για μια ακόμα χρονιά. Κάθε Ράπτορας είναι γόνιμος ένα στα τρία χρόνια, έτσι είναι συχνό για πολλά ζευγάρια να μην έχουν παιδιά, τα οποία θεωρούνται πραγματική ευλογία για το ζεύγος που είναι γόνιμο και από τις δύο πλευρές. Ένας Ράπτορας που πλησιάζει το τέρμα της ζωής του το αντιλαμβάνεται και κατευθύνεται στην τελευταία του κατοικία, την αγαπημένη του κορυφή που από καιρό είχε διαλέξει. Οι κηδείες, όπως και κάθε εκδήλωση έχουν μεγάλη σημασία στην ζωή των Ραπτορανς.


Μάχη: Οι Ράπτορανς επιτείθενται από ψηλά και προτιμούν την επίθεση από μακριά, παρά την σώμα με σώμα, εξαιτίας της εύθραυστης σωματικής τους κατασκευής. Από μακριά χρησιμοποιούν το περιβόητο footbow, ένα τόξο που χρησιμοποιείται με τα πόδια. Από κοντά, οι Ράπτορανς λατρεύουν να εφορμούν με λόγχες ή δόρατα στα πόδια και διπλά όπλα στα χέρια. Όσον αφορά τα ξόρκια, λατρεύουν όσα σχετίζονται με τον άνεμο, την αλλαγή καιρού, τον ηλεκτρισμό και την παράλυση.
Γλώσσα: Οι Ράπτορανς μιλούν τη δική τους ρέουσα ΄γλώσσα, ονόματι Tuilvilanuue, που αν και χρησιμοποιεί το αλφάβητο των ξωτικών, είναι πιο απλή σε δομή γραμματικής. Το πραγματικό νόημα προκύπτει από τη σύνταξη των λέξεων στο λόγο και την ταχύτητα της ομιλίας- συνεπώς η γραφή της είναι πραγματικά ακατανόητη, ακόμα και για τους ίδιους τους Ράπτορανς, που σε κάθε γραπτό κείμενο πρέπει να επεξηγούν το νόημα της κάθε φράσης. Επιπλέον, τα γραπτα έργα των Ράπτορανς είναι σπάνια για έναν ακόμα λόγο: τα βιβλία είναι πολύ βαριά, εμπόδιο στην πτήση. Η κουλτούρα τους βασίζεται στην προφορική παράδωση. Οι αναμνήσεις είναι πολύ ελαφρύτερες από τα βιβλία, λέει ένα ρητό τους.
Χαρακτήρας: Οι περισσότεροι Ράπτορανς είναι ανεξάρτητοι, λάτρεις της ελευθερίας αλλά παράλληλα πιστοί ακόλουθοι των παραδόσεών τους και οπαδοί της προσωπικής συμβολής στο σύνολο. Λατρεύουν τις φιλονικίες και τις αντικρούσεις επιχειρημάτων, γιατί πιστεύουν ότι τους φέρνουν πιο κοντά στην αλήθεια. Ένα ρητό τους λέει: Na twa dima menti sintis, mil onit hista. Όταν δηλαδή δύο μυαλά σκέφτονται το ίδιο, μόνο το ένα χρειάζεται. Αυτή είναι η πεμπτουσία της αγάπης τους για την αμφισβήτηση και τη διαφορά: ανοίγει το μυαλό και οδηγεί στην πρόοδο. Ως προς του ξένους, είναι επιφυλακτικοί αλλά αν ανοιχτούν κάνουν φίλους για μια ζωή. Δύσκολα θυμώνουν, αλλά και δύσκολα ξεχνάνε ή συγχωρούν.
Εμφάνιση: Ο μέσος Ράπτοραν είναι ελαφρά ψηλότερος από άνθρωπο λόγω των μακριών τους άκρων, ιδιαίτερα των ποδιών. Δεν έχουν μαλλιά, αλλά πούπουλα που θυμίζουν μαλλιά και τρίχωμα γενικά. Τα θηλυκά του είδους φέρουνε μερικά πιο μακριά φτερά με έντονους χρωματισμούς που θεωρούνται πραγματικά σαγηνευτικά από τα αρσενικά. Αντίστοιχο κίνητρο σαγήνης για τα αρσενικά είναι οι φτερούγες. Τα πούπουλα των περισσότερων είναι λευκά με μαύρα στίγματα, κοκκινωπά ή σκουρόχρωμα, που θεωρείται κακός οιωνός. Τα ρούχα τους είναι απλά, άνετα και ελαφριά, με τσέπες που κουμπώνουν καλά την ώρα της πτήσης.
Θρησκεία: Οι Ράπτορανς πιστεύουν σε πολλές θεότητες, κυρίως άλλους Ράπτορανς που έγιναν θεοί. Λόγω της φύσης της φυλής, που τους θέλει ισχυρούς και και ετοιμοπόλεμους για τους Άρχοντες του αέρα, πολλοί Ράπτορανς έγιναν ήρωες, επικοί χαρακτήρες και τελικά κατώτερες θεότητες. Οι βασικές θεότητές τους είναι:

Tuilviel Glithien: Η δημιουργός των Ράπτορανς καλείται βασσίλισα του αέρα και της νύχτας ή αρχόντισσα των αθόρυβων φτερών. Σφαίρες επιρροής της: Αέρας, χάος, καλό, προστασία και ουρανός. Είναι χαοτικά καλη. Duthila: Η θεά αυτή αποκαλείται και αφέντρα του φθινωπόρου και διαφεντεύει το κυνήγι, το φθινώπορο, το καθημερινό γεύμα και την ωρίμανση. Είναι ουδέτερη. Όταν εμφανίζεται, παίρνει τη μορφή μιας νεαρής Raptoran με βαθύ κόκκινο εκτυφλωτικό φτέρωμα. Σφαίρες επηρροής της: Ζώα, φυτά, αέρας, ταξίδι.Kithin: Ο πατέρας των χιονιών είναι ο Ράπτοραν θεός του χειμώνα, του ύπνου και του θανάτου. Θεωρείται όρι έρχεται και παίρνει τις ψυχές των πιστών στον ουρανό. Εμφανίζεται ως ένας γέρικος Ράπτοραν με γκρίζα φτερά και παγοκρύσταλλους σε όλο του το σώμα. Σφαίρες επιρροής: Ζώα, φωτιά, θάνατος και φυτά. Είναι ουδέτερος.Lliendil: Αυτός ο άστατος θεός ελέγχει τον άστατο καιρό. Μπορεί να είναι ήρεμος και γαλήνιος ή καταστροφικός και άγριος ανάλογα με τη διάθεσή του. Φαίνεται να λατρεύει να αλλάζει τον καιρό απλά και μόνο για να καταστρέφει νεόχτιστα οικοδομήματα και να χαλάει σχέδια. Εμφανίζεται ως ένας ώριμος Ράπτοραν με μπλέ μαύρο φτέρωμα και ηλεκτρισμό στα μάτια του και σε όλο του το σώμα. Είναι χαοτκά ουδέτερος και οι σφαίρες επιρροής του είναι ο αέρας, η καταστροφή, ο ουρανός, η πανουργία και το νερό. Nilthina: Ο άρχοντας των θερμών ανέμων είναι και ο άρχοντας του καλοκαιριού, όταν οι νύχτες είναι μεγάλες και λάμπουν από μαγεία, οι καρποί είναι άφθονοι, η ζωή ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς και νέα τραγούδια γράφονται. Είναι ουδέτερος. Εμφανίζεται ως ένας όμορφος νέος Ράπτοραν με χρυσό φτέρωμα. Σφαίρες επιρροής του είναι ο αέρας, τα ζώα, τα φυτά και ο ήλιος. Ιερό του σύμβολο είναι μια χούφτα μούρα.
Ventila: Στη διαδοχή των εποχών, η Βεντίλα είναι η άνοιξη. Αντιπροσωπεύει τη νέα αρχή, την αναγέννηση. Είναι επίσης θεά της γονιμότητας και πολλές μέλλουσες μητέρες Ράπτοραν προσεύχονται σε αυτή για ασφαλή γέννα. Εμφανίζεται σαν μία πολύ όμορφη χρυσαφιά Ράπτοραν με πράσινες φτερούγες. Σφαίρες επιρροήςτης: ζώα, θεραπεία, φυτά, νερό. Και αυτή είναι ουδέτερη.
Χαρακτηρηστικά φυλής των Raptorans
Αρχική χερσαία ταχύτητα 30 πόδια, 6 δηλαδή τετράγωνα.
Μεσαίο μέγεθος.
Wing-aided movement: Ακόμα και όταν δεν πετάνε, τα φτερά των Raptorans διευκολύνουν τη μετακίνησή τους, δίνοντας τους +10 jump.

Gliding (ex): Έας Raptoran μπορεί να χρησιμοποιήσει τα φτερά του για να γλιστρήσει στον αέρα, συνεπώς δεν δέχεται ζημιά από πτώση και μπορεί να μετακινηθεί μπροστά 20 πόδια (4 τετράγωνα) για κάθε 5 πόδια (1 τετράγωνο) πτώσης. Οι Raptorans έχουν ταχύτητα γλιστρήματος 40 πόδια (8 τετράγωνα) και μέτρια ευελιξία. Δεν μπορούν να αιωρηθούν όσο γλιστράνε και δεν μπορούν να γλιστρήσουν όσο κουβαλούν μέτριο ή βαρύ φορτίο. Αν ένας Raptoran αναισθητοποιηθεί στον αέρα, τα φτερά του κοκαλώνουν σε τέτοια στάση που δέχεται 1ζ6 ζημιά από πτώση, άσχετα από το ύψος.

Flight (ex): Όταν ένας Raptoran φτάσει στα 5 ζάρια πόντων ζωής (hit dice), μπορεί να πετάει με ταχύτητα 8 τετράγωνα και μέτρια ευελιξία. Δεν μπορεί να πετά κουβαλώντας μέτριο ή βαρύ φορτίο. Πετά ακούραστα για τόσους γύρους όσο ο συντελεστής κράσης του (constitution modifier) με μικρότερο τον 1 γύρο. Μπορεί να πετάξει δύο φορές αυτόν τον αριθμό συνεχόμενα αλλά μετά είναι κουρασμένος. Κουρασμένος γίνεται και μετά από συνολικά 10 λεπτά πτήσης ανά ημέρα.

Στο 10ο lvl οι Raptorans μπορούν να πετάνε όσο θέλουν χωρίς να κουράζονται, καθώς και να τρέουν πετώντας όταν κινούνται σε ευθεία γραμμή.

Dive attack: Η επίθεση αυτή θυμίζει έφοδο. Ένας Raptoran που κρατά piercing όπλο μπορεί να βουτήξει και αν μετακινηθεί τουλάχιστον 6 τετράγωνα μπροστά και 2 κάτω πριν επιτεθεί, κερδίζει διπλάσιο dmg.

Pact with the wind lords: Τα ξόρκια αέρα που οι Raptorans διαμορφώνουν διαμορφώνονται σε +1 caster lvl.

Unerring direction: Ένας Raptoran ξέρει πάντα που είναι ο βορράς, όπου και αν βρίσκεται, συνεπώς προσανατολίζεται αυτόματα. Αυτη η ικανότητα πιάνει μόνο στη γη και αντίστοιχους πλανήτες, εννοείται.

Low light vision

Weapon familiarity: Το footbow θεωρείται martial και όχι exotic weapon.

Racial skills+2 climb και spot.

Αυτόματες γλώσσες: Κοινή και Tuilvilanuue.

Favored class: cleric.Διαβάστε αυτά προς το παρόν. Αύριο: πως κάποιος που δεν ξεκινάει από το πρώτο lvl ως Ράποτραν μπορεί να αποκτήσει αργότερα αυτή τη μεταφυλή.

Υπενθύμιση

Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο "μια ιστορία για γέλια" του Χάρη που πρόσφατα έβγαλε και την εισαγωγή των μεταφυλών που επιτέλους ξέφυγε από τα προσχέδια.
.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Sto vote psifiste mia fora , mhn mpainete apo oti pc exete...

Τα τέρατα που θα δούμε στο επόμενο quest

Δυστυχώς το video δεν άφηνε να δούμε embed άρα θα βάλω το link και όποιος θέλει μπαίνει
http://www.youtube.com/watch?v=CmwRQqJsegw

Νέα spells

Ακολουθούν τα υπόλοιπα ξόρκια που ο Γιάννης και ο Παπατζίμης αποκτήσανε. Θα δώσω του Μήτσου (ότ)αν διαβάσει τα scrolls.
Τα ξόρκια αυτά, όπως και όσα άλλα βγάλω είναι απολύτως legal rare spells του campaign μας και της Γαίας γενικά. Από εδώ και εμπρός μπορείτε να τα προετοιμάζετε κανονικότατα.
Αυτά δεν είναι έτσι και έτσι σαν τα προηγούμενα ( αν και το mark of water ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμο την τελευταία φορά). Φύλαξα τα καλύτερα για το τέλος.


Γιάννης

infestation of maggots
Necromancy
Level: Druid 3
Compoments: V, S, M
Casting time: Standard action
Range: Touch
Target: Creature touched
Duration: 1 round per 2 levels
Saving throw: Fortitude negates
Spell resistance: Yes
Περιγραφή: Με μια επιτυχημένη επίθεση αγγίγματος εξ επαφής, μολύνετε τον αντίπαλο με σκουληκόμορφα όντα. Προκαλούν 1ζ4 προσωρινή ζημιά στην κράση κάθε γύρο. Ο αντίπαλος ρίχνει μια νέα διάσωση κάθε γύρο για να τερματίσει το ξόρκι. Η μόλυνση μπορεί να ακυρωθεί με 2 spells: cure disease και heal.


Fire wings
Transmutation (fire)
level: druid 3
Compoments: V, S, M, F
Casting time: 1 full round
Range: personal
Target: you
Duration: 1 minute per level
Αυτό το ξόρκι μεταμορφώνει τα χέρια σας σε φτερά από φωτιά. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα που απαιτόυν χρήση των χεριών, ούτε ξόρκια με somatic compoments. Μπορείτε να πετάτε με ταχύτητα 12 τετρ (60 πόδια) ή 8 τετρ (40 πόδια) αν φοράτε μεσαία ή βαριά πανοπλία. Μπορείτε να εφορμήσετε, αλλά όχι να τρέξετε όσο πετάτε. Μπορείτε να κάνετε άοπλες επιθέσεις με τα φτερά, αλλά αν δεν έχετε το proficiency τους παίρνετε -4 attack. Κάθε φτερό προκαλεί 2ζ6 fire dmg πέραν της κανονικής άοπλης επίθεσής σας. Τα φτερά καταστρέφονται από μια κατάσβεση, επαφή με το νερό ή από ανέμους τάξης τυφώνα.
Compoment: Το φτερό ενός πουλιού που πρέπει να κάψετε ενώ διαμορφώνετε το ξόρκι.
Focus: Ένα χρυσό φυλαχτό σε σχήμα φοίνικα.


Omen of peril

Divination

Level: Cleric 1, Druid 1

Compoments: V, F

Casting time: 1 full round

Range: Personal

Target: You

Duration: Instantaneous

Ρίχνοντας στο έδαφος τα ειδικά σχεδιασμένα κόκαλα, ξύλα όστρακα ή άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε διακρίνετε πόσο επικίνδυνο για εσάς είναι το άμεσο μέλλον. Το ξόρκι έχει 70% πιθανότητες επιτυχίας + 1% ανά επίπεδο. Αν το ξόρκι αποτύχει, παίρνετε λανθασμένη απάντηση. ( Ο dm κάνει κρυφά τον έλεγχο επιτυχίας- αποτυχίας.) Κάθε διαμορφωτής λαμβάνει διαφορετικό όραμα ανάλογα με το χαρακτήρα του, την πίστη του κλπ. Τα τρία βασικά επίπεδα απάντησης είναι safety, αν ο χαρακτήρας δεν κινδυνεύει στο άμεσο μέλλον, peril αν ο δρόμος τον οποίο ακολουθεί επιφυλάσσει εμπόδια και great danger, αν η ζωή του θα βρίσκεται σύντομα σε πραγματικά πολύ μεγάλο κίνδυνο.

Vigor, lesser

Conjuration ( healing)

level: cleric 1, druid 1

Compoments: V, S

Casting time: 1 standard action

Range: Touch

Target: living creature touched

Duration: 10 rounds +1 round per level (maximum 15 rounds)

Saving throw: Will negates ( harmless)

Spell resistance: Yes (harmless)

Περιγραφή: Το ξόρκι προσφέρει fast healing 1. Ο στόχος του ξορκιού ανακτά κάθε γύρο 1 πόντο ζημιάς όσο διαρκεί το ξόρκι. Το lesser vigor δεν ανακτά ζημιά που προήλθε από κόπωση, πνιγμό, πείνα ή δίψα, ούτε επανασυνδέει κομμένα μέλη. Δύο παρόμοια ξόρκια δεν κολλούν μεταξύ τους, πχ δύο vigor δεν ανακτάνε περισσότερους πόντους ζωής ανά γύρο.



Briar web

Transmutation

Cleric 3, druid2, ranger 2

Compoments: V, S, DF

Casting time: 1 standard action

Range: medium (100 feet + 10 feet per level)

Area: plants in a 20 feet radius spread

Duration: 1 minute per level

Saving throw: Reflex negates ( see text)

Spell resistance: No

Περιγραφή: Τα φυτά της περιοχής κινούνται με φαινομενικά δική τους βούληση και συστρέφονται γύρω από τα πλάσματα που βρίσκονται ή εισέρχονται στην περιοχή. Όσα πλάσματα επιτύχουν στην πρώτη διάσωση δεν επηρεάζονται, αν και πρέπει να κινούνται με τη μισή τους ταχύτητα στην περιοχή. Αν το πλάσμα αποτύχει στο πρώτο save έχει τρεις επιλογές: να μείνει εντελώς ακίνητο, να προσπαθήσει να ελευθερωθεί από τα κλαδιά ή να τα αγνοήσει. Αν το πλάσμα μείνει τελείως ακίνητο έχει -2 attack και -4 dexterity, αλλά κατά τα άλλα δε δέχεται ζημιά. Άν κάποιος ξοδέψει όλο του το γύρο προσπαθώντας να απελευθερωθεί από τα φυτά δικαιείται ένα ακόμα ref save. Αν επιτύχει, δεν δέχεται άλλη ζημιά αλλά κινείται με τη μισή του ταχύτητα στην περιοχή. Τα φυτά δεν τον ξαναπιάνουν. Αν αποτύχει, δέχεται 2ζ6 piercing dmg. Αυτοί που αγνοούν τα φυτά και μάχονται- κινούνται κλπ κανονικά δέχονται 2ζ6 piercing dmg. Όσοι προσπαθουν να διαμορφώσουν ξόρκια πρέπει να επιτύχουν σε ένα concentration check ( dc 15+ spell level + damage taken) για να μη χάσουν το ξόρκι. Τέλος, τα φυτά παρέχουν κάλυψη σε γειτονικά τετράγωνα και πλήρη κάλυψη σε 4+ τετράγωνα μακριά ( 20 πόδια)





Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Νέα skills και feats (fake)

Να και μερικά skills και feats (skills->πράσινο , feats -> μπλε) που θα λάτρευαν κάποιοι παίκτες στο D&D :

  • Listen to music
Requirements:
1. mp3/mp4 player or i-pod with headphones
2. recharger and socket
3. rogue 2 / wizard 2 / cleric 2 / psion 1

When it happens for you to get bored of the fight and need some good time and faster rest you can use your mp3/mp4/i-pod device to rest and heal 1d4 hp/hour. However you get a -10 to your listen skill while resting with your digital player, which means you won't even listen to an elephant passing. Make sure to find a socket in the dungeons to recharge it or else you won't be able to use it.

  • Solve Rubik's cube
Requirements:
1. Rubik's cube
2. rogue 3 / cleric 5 / psion 2 / druid 6

Gives you the ability to solve the Rubik's cube by granting you a +6 at your intelligence rolls during solving, bringing the total modifier at 1d20 + INT mod. +6.

  • Examine soil
Requirements:
1. ranger 7 / druid 5

When tasting soil you automatically get information about the substances that are contained into the soil and the percentage of their existence there. Beware : Dangerous substances like HCN can damage you or even kill you immediately, so be careful.

  • Light glasses proficiency
Requirements:
1. Pair of glasses (available to any class lv 1 or higher)

Makes you proficient at wearing any kind of light glasses. Warning: Heavy glasses may cause your suffering some penalties at speed and vision so avoid any similar glasses if you don't have heavy glasses proficency.

  • Use computer
Requirements:
1. Computer (desktop, laptop or net-book)
2. rogue 10 / cleric 13 / psion 2 / ranger 22

Gives you the ability to turn on and off a computer , use multiple programs and connect to the Internet (if there's network coverage at your dungeon). These can help you by analyzing data and finding best ways to go on through a dungeon and by giving you information about the boss that you may meet as you proceed.

D&D - The Best Game Ever

Νέα spells (fake)

Ακολουθεί μια σειρά από τα νέα "spells" που θα μπορούν να προετοιμάζουν οι κλάσεις που αναγράφονται με το level τους :

  • Cure extremely serious wounds (cleric 7 / ranger 20):
When you are in extreme need of healing you can use this one-time preparation spell (can only be prepared and used once per rest), which heals 10d8 + 10/caster lv hit points (max +100)
Target : self , ally , undead foe

  • Niac's gamma rays (wizard 8):
Allows you to throw  a branch of gamma rays by extending your middle finger towards the foe. The gamma rays cause 8d12 +10 damage to the target by burning up a part of their organism. For undeads (due to lack of well-working organism or complete lack of skin and organs) the damage is turned to 6d10 +5 damage to the undead target by turning their bones into anti-matter pieces that then float back to meet up with electrons and collide, in order to make new gamma rays with direction towards space.
Target : foe

  • Bull's splendor with Eagle's strength (wizard 6, cleric 7, psion 10):
This spell mixes bull's strength and eagle's splendor. Instead of gaining 1d4 + 1 bonus to strength and 1d4 + 1 bonus to charisma, you get 1d4 - 5 bonus to charisma because a bull is completely uncharismatic and 1d4 - 5 bonus to strength because an eagle doesn't have sufficient strength for a single hit.  
Target : self , ally

Σύντομα θα είναι έτοιμη η λίστα των υπόλοιπων θεαμάτικων spell που θα μπορείτε να προετοιμάσετε, καθώς επίσης και μια λίστα από items που μπορεί να συναντήσουμε στις επόμενες αποστολές μας! 














Έτοιμη η φιγουρα του warpriest...














Να και η φιγούρα που αγόρασε ο Αντώνης επιτέλους έτοιμη για βάψιμο...














Και τέλος κοιτάξτε σύγκριση μεταξύ φιγούρων... Το τέρας είναι σχεδόν ίδιο με τον κόκκινο δράκο σε μέγεθος...

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Προετοιμασία για το επόμενο boss






(Δεν είναι σίγουρο ότι αυτό είναι το boss).

Πρόβλεψη: To boss θα είναι αυτό, με ίσως λίγο παραπάνω damage, ενώ θα έρθουν 1-2 ίδιοι ακόμα. Το potion που το κάνει αόρατο θα χρησιμοποιηθεί ελάχιστα έως καθόλου, θα χρησιμοποιηθεί και το potion of cure moderate wounds, το potion of jump δεν θα χρησιμοποιηθεί καθόλου. 
1 από αυτούς θα χρησιμοποιήσει κάποιο ranged weapon, οι υπόλοιποι melee, κανονικά. Θα επικεντρώνονται κυρίως σε παίκτες οι οποίοι είναι μόνοι τους.
Δεν πρόκειται να κάνει dismiss ή να εξαφανιστεί προσωρινά, θα πρέπει να το σκοτώσουμε (σε αντίθεση με τον Anathema και το Huge Fire Elemental).
Δεν θα υπάρχουν ΑοΕ skills/spells.


BLACKSPAWN RAIDER

This humanlike creature has black-scaled skin with glints
of green. Two horns jut from the sides of its head, curving
forward around its skull. It wields a falchion.


Blackspawn Raider CR 4
Always CE Medium monstrous humanoid (dragonblood)
Init +6; Senses darkvision 60 ft., low-light vision; Listen +6,
Spot +6
Languages Common, Draconic

AC 15, touch 12, flat-footed 13
(+2 Dex, +3 natural)
hp 60 (8 HD); DR 5/magic or good
Immune acid, paralysis, sleep
Fort +5, Ref +8, Will +6

Speed 40 ft. (8 squares)
Melee falchion +10/+5 (2d4+3/18–20)
Ranged javelin +10 (1d6+2)
Space 5 ft.; Reach 5 ft.
Base Atk +8; Grp +10
Atk Options Power Attack
Special Actions breath weapon
Combat Gear oil of magic weapon, potion of cure moderate
wounds, 2 potions of invisibility, potion of jump, potion of
pass without trace, potion of protection from good

Abilities Str 14, Dex 15, Con 16, Int 10, Wis 11, Cha 8
Feats Improved Initiative, Power Attack, Track
Skills Jump +6, Listen +6, Spot +6, Survival +10
Advancement by character class; Favored Class ninja
(Complete Adventurer 5); see text
Possessions combat gear plus falchion, 2 javelins, silk rope
(50 ft.), 5 tiger eyes worth 10 gp each

Breath Weapon (Su) 40-ft. line, once every 1d4 rounds,
4d4 acid, Reflex DC 17 half. The breath weapon damage
increases by 1d4 for every 2 additional HD.

Blackspawn raiders are vicious hunters. They are proud to
be descended from Tiamat, and they revel in making her
will manifest.


Strategies and Tactics
Blackspawn raiders favor attacking from ambush. They
prefer to operate in hunting packs, usually groups of two
to four. Together, they set up a good location to lie in wait.
If the prey is intelligent, they use feinting tactics: One
raider attacks with a ranged weapon and then pretends to
fl ee, luring the quarry into the ambush.
At the start of an ambush, blackspawn raiders are cunning
and even cooperate on attacks. They usually start by
concentrating on an enemy that can be easily surrounded
on the edge of a group. Once they are in the thick of the
fi ght, though, their competitive nature interferes with the
plan. Aggressive and bloodthirsty, the creatures value personal
glory and bragging rights above all. Thus, each seeks
to kill the biggest and best foe.
Good dragons are raiders’ preferred prey, and against
a mixed group of foes, their fi rst target. The blackspawn
raiders’ lust to kill good dragons overrides their innate
competitiveness, and they work well as a group against
such enemies. In these situations, they concentrate on a
single foe until it’s dead or dying, then shift their focus to
the next one.

Τελευταία Συνάντηση

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Pics

Μια προσπάθεια να μας βρω pics.


Biller



















Sonic














Mordiac (Από το Σάββατο Armageddon)



















Bodinok















Χάρης


















Για τον Παπατζίμη δεν έχω βρει ακόμα...

Τα νέα ξόρκια

Παιδιά, λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπορώ να σας δώσω όλα τα ξόρκια τώρα- όσα είχα περάσει στο pc κάηκαν. Ορίστε όμως όσα είχα στα books μου. Τα ξόρκια αυτά από εδώ και μπρος θα είναι απολύτως legal rare spells για δρυίδες και ιερείς, και μπορείτε να τα προετειμάζετε όπως όλα τα άλλα. Ας μην μακρυγορούμε όμως... να μερικές από τις νέες σας δυνάμεις!

Γιάννης

Black mulching
Necromancy
Level: sorcerer/wizard 4, Druid 4
Compoments: V, S, M
Casting time: Standard action
Range: medium ( 100 feet + 10 feet per lvl)
Area: 20 feet diameter sphere
Duration: 1 round per lvl
Saving throw: none
Spell resistance: Yes
Περιγραφή: Όλα τα φυτά με hit dice 3 και κάτω μαραζώνουν και αυτομάτως πεθαίνουν. Άλλα φυτά με περισσότερα hit dice δέχονται αυτόματα 1ζ10 ζημιά κάθε γύρο όσο παραμένουν στην περιοχή. Μπορείτε να μετακινείτε τη σφαίρα του ξορκιού ως ελεύθερη πράξη σε κάθε γύρο οπουδήποτε εντός εμβέλειας.
Material compoment: Μία σταγόνα οποιουδήποτε είδους δηλητηρίου και μερικά φύλλα.


.


Mark of water
Evocation
Druid 3, sorcerer/wizard 2
Compoments: V, S
Casting time: full round
Range: Touch
Target: 1 creature
Duration: 1 hour per lvl or until discharge
Saving throw: will negates (harmless)
Spell resistance: Yes
Περιγραφή: Στο σημείο που αγγίζετε δημιουργείται το ιριδίζων γαλάζιο σημάδι του νερού, που προσφέρει σε όποιον το φέρει +2 constitution ( +1 hp per lvl, fort saves +1 κλπ). Επιπλέον, μία φορά την ημέρα έχει τη δυνατότητα να επικλύσει έναν πίδακα νερού ως επιθεση εξ αποστάσεως με εμβέλεια 100 feet + 10 feet per lvl. Η επίθεση προκαλεί 5ζ6 ζημιά. Μόλις χρησιμοποιηθεί, το σημάδι εξαφανίζεται.


.
Παπατζίμης


Recall the forge
Transmutation (fire)
level: cleric 4, paladin 4
Compoments: V, S, F, DF
Casting time: Standard action
Range: Touch
Target: One once forged item
Duration: 1 round per lvl
Saving throw: Special
Spell resistance: no
Περιγραφή: Το ξόρκι αυτό επιστρέφει το αντικείμενο στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ενώ σφυρηλατούταν στο αμόνι, κάνοντας το μέταλλο καυτό, πυρόλευκο και ημίρευστο. Η ποιότητα του όπλου ή η φύση του σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν, αλλά το ζεματιστό μέταλλο κατακαίει σάρκα και λιώνει άψυχα εμπόδια. Το όπλο παίρνει +1ζ10 fire dmg per hit σε πλάσματα. Σε άψυχα αντικείμενα το ξόρκι δίνει στο όπλο την δύναμη να διαπερνά τους 10 πρώτους πόντους σκληρότητας του αντικειμένου, προκαλώντας πιο εύκολα ζημιά. Αντικείμενα στην κατοχη κάποιου δικαιούνται διάσωση για αυτό το αποτέλεσμα.


Σύντομα θα σας δώσω και τα υπόλοιπα ξόρκια.

Μεταφυλές

Ο γνώμος στράφηκε πίσω στο μεταλλικό πάγκο: έμενε μια τελευταία λεπτομέρεια... που θα τα καθόριζε όλα. Κρατώντας στα χέρια του το δοχείο με το πολύτιμο υλικό πέρασε ανάμεσα από μηχανήματα κολοσσιαίου μεγέθους, μεταλλικά πλέγματα γεμάτα μοχλούς, γρανάζια και αναλάμποντα σχεδιαγράματα. Έφτασε στον κρυογονικό θάλαμο, και με μια αποφασιστική κίνηση, τον απενεργοποίησε. Το εσωτερικό του αποκαλύφθηκε και τοποθετήθηκε από ανβαρικά αυτόματα χέρια στον πάγκο.Ένα μεταλλικό ανθρωποειδές πλάσμα, λίγο ψηλότερο από άνθρωπο, με εβένινο εσωτερικό, σώμα φτιαγμένο από Μίθριλ και εξωσκελετό από αδαμαντίτη. Με μεγάλη προσοχή ο γνώμος αφαίρεσε το προστατευτικό κάλυμμα του δοχείου εξέτασε το πολύτιμο υλικό: Αγνώστιο, που στο εσωτερικό του προφύλασσε κάτι ακόμα πιο πολύτιμο... την καρδιά του γνώμου. Το εφάρμοσε στο στήθος του ανθρωποειδούς και αμέσως αυτό άρχισε να πάλλεται. Ωραία, μουρμούρισε, και ενεργοποίησε την αντλία Ντιεμίου, που άρχισε να τροφοδοτεί το κατασκεύασμα. Σε λίγα λεπτά θα ξέρουμε, μουρμούρισε ο μάγος στο familiar του, έναν ασβό, γαργαλώντας στον στο λαιμό και ακουμπώντας τον στο πάτωμα. Αραγε, θα μπορώ να κάνω ξόρκια μετα από... Σκούπισε τους χοντρούς κόμπους ιδρώτα στο μέτωπο του και μπήκε ο ίδιος στον κρυογονικό θάλαμο. Τόν ενεργοποίησε, καταψύχοντας το σώμα του. Δευτερόλεπτα μετά, η θερμοκρασία αυξήθηκε κατά 3000 ριν, εξαυλώνοντας τον. Ησυχία στο εργαστήριο, που διακοπτώταν από τους θρήνους του ασβού για τον νεκρό κύριο του.
.
Το ανθρωποειδές κουνήθηκε. Σηκώθηκε από τον πάγκο και κοίταξε τα χέρια του. Πέτυχε! μουρμούρισε. Πέτυχε! Ουρλιαξε, εκτοξεύοντας μια μπάλα φωτιάς στο δωμάτιο διαλύοντας κόπους μηνών.Τα ανβαρικά μάτια του σάρωσαν το χώρο. Ήταν πανίσχυρος! Πολύ καιρό είχε μείνει σε αυτό το λαγούμι! Καιρός να δοκιμάσει τη νέα δύναμη και την ελευθερία που τόσο του είχε λείψει! Ο ασβός πήδηξε στην μεταλλική πλάτη του αφέντη του λίγο πριν αυτός , διαλύοντας την οροφή, εκτοξευτεί έξω από το έργαστήριο, στον γαλάζιο ουρανό. Σε λίγο έγινε μια μικρή κουκίδα στον ορίζοντα, και μετά εξαφανίστηκε. Ένας νέος Warforged είχε γεννηθεί.
.
.
Από εδώ και στο εξής, μία νέα θεματική προστίθεται μετά τις προνομιούχες κλάσεις, τις τεχνικές, τα νέα ξόρκια και την επέκταση κλάσεων: οι μεταφυλές. Τα elf τελικά δεν ταιριάζουν στο rp σας; Θέλετε έναν παίκτη πιο εξωτικό, με σπάνια καταγωγή και άγνωστες δυνάμεις; Οι μεταφυλές είναι η απάντηση. Είτε πρόκειται για τους golden dwarfs, τα wild elfs, τους kalashtars, τα παράδοξα elans, τους πασίγνωστους warforged, τα σατανικά Drow ή τα εξωπραγματικά three kin, οι μεταφυλές είναι η απάντηση στο τυπικό: είσαι fighter; Παίξε νάνο. Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε in game, όπως ο γνώμος της παραπάνω ιστορίας.
.
Σύντομα θα αναρτήσω τις πρώτες μεταφυλές και περιμένω αντιδράσεις.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Wallpapers 2

Μία εικόνα που έφτιαξα σήμερα με photoshop (απ'ότι καταλάβατε πωρώθηκα). 
Πώς το σκέφτηκα; Είχα το κινητό μου δίπλα και βαριούμουν... Και λέω... Δεν το ζωγραφίζω στο photoshop; :P
(Έχω βάλει 2, γιατί η μία από αυτές είναι για wide οθόνες).
Και πιο κάτω είναι άλλη μια DnD style.




































Wallpapers

Ορίστε η φωτογραφία που βγάλαμε, για να την βάλετε ως wallpaper.

Διαστάσεις: 1286x1004
Ανάλυση: 72dpi
24 Bit
Μέγεθος: 1.21 MB

(Την έφτιαξα κι άλλο με το Photoshop για να βγάλω τον Αχιλλέα από πίσω. Αντώνη, αν μπορείς βγάλ'τον μια φωτογραφία για να τον βάλω μαζί μας).

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Video

Εκδίωξη θεών

Οι τρεις ιπτάμενοι επιστρέφουν


Απόλυτη καταστροφηDragon's lairΒουτηγμένοι στο χρυσαφιΟ Άβαταρ σπάει το μοχλό (old classic)
Μορντιακ vs huge fire elemental
Με λίγα λόγια: τη θεωρώ ως μια από τις την καλύτερες συνάντησεις ever. Οι αττάκες πέφτανε βροχή ("Τι άντρας!"), οι παίκτες γελούσαν ακόμα και όταν τις έτρωγαν (πολύ βολικό) και το παιχνίδι έρρεε χωρίς να κολλάει. Είχαμε ακόμα και ένα encounter με ένα out of game τέρας, που έδωσε σε όλους πολύ xp! Γενικά, το παιχνίδι ήταν όλο εκπλήξεις: ο Mordiac την είδε ήρωας, ο Λιο...εμ, Παπατζίμης healaρε (!), ο Avatar δε χωνότανε και ο Sonic δεν έφαγε dmg! Μόνο ο Μπόντινοκ δεν ξιάφνιασε που κλασσικά, ενώ όλη την ώρα ήτανε διακοσμητικός στη μάχη κατέβασε με 55 dmg boss 7ου lvl.
Περίληψη: Ο θεός δεν είχε ακόμα τη δύναμη να βγει από τον κύκλο. Βλέποντας τον να αρπάζει ένα Γιαν-τι, να το τρώει και να παίρνει δύναμη οι παίκτες κατάλαβαν πως έπρεπε πάση θυσία να τον εμποδίσουν να φάει τα υπνωτισμένα πλάσματα που εισέβαλλαν στην αίθουσα. Δεν ήταν όμως τόσο εύκολο: Τα Γυαν-τι με βέλη χτυπούσαν όλα μαζι διαπερνώντας την άμυνα των χαρακτήρων και τα υπνωτισμένα πλάσματα ήταν πολλά. Σαν κερασάκι στην τούρτα, ο θεός δημιουργούσε σφαίρες φωτιάς που εκρυγνύονταν και οι ήρωες έπρεπε να τις αποφεύγουν. Ό ιερέας-φίδι θα ήταν πρόβλημα αν η Felony, με ένα critical δεν τον έριχνε στον κατταρακτη. Αμέσως μετά, προσπάθησε να βουτήξει το πετράδι από το βωμό του, αλλά την εμπόδιζε ένα ενεργειακό πλέγμα που αντιστεκόταν στη μικρή ζημιά των βελών του Μπίλλερ. Ο Μόρντιακ αντί να βοηθήσει στη μάχη έκλεψε όλα τα items του Σόνικ και έφυγε στη ζούγκλα με τη μορφή αετού για να περισώσει το κάρο του από τη φωτιά που πριν λίγο οι παίκτες είχαν ανάψει έξω από το ναό. Εν τω μεταξύ, ο Αβαταρ και ο Μπιλλερ τα είχαν βρει σκούρα καθώς όλα τα Γυαν-τι τους επιτείθονταν από μακρια με βέλη, αγνοώντας τους low life Μπόντινοκ και Φέλονυ, που έσωζε συνεχώς τον αναίσθητο Σόνικ από τις βόμβες φωτιάς του Θεού. Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα όταν δύο δυνατά Γυαν-τι βάρβαροι μπήκαν στη μάχη. Ο Άβαταρ θα είχε πεθάνει χωρίς τη βοήθεια του Παπατζιμ- με καλούς ελιγμούς στο πεδίο της μάχης όμως σκότωσε γρήγορα και τους δυο αντιπάλους. Ωστόσο, οι ήρωες ήταν πολύ εξουθενωμένοι για να αντεπιτεθούν στη βροχή από βέλη που τους σριχνόταν. Σε μια ύστατη προσπάθεια ο Άβαταρ και ο Μπίλλερ κρύφτηκαν πίσω από τον Παπατζίμη που με μια ηρωική επείδηξη άμυνας απέκρουσε με την ασπίδα και τα 11 βέλη που τους εκτοξευτηκαν. Όμως οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν, καθώς ο Μόρντιακ επέστρεψε με τη μορφή αετού, διέσχισε το δωμάτιο και προσγειώθηκε μπροστά στη γέφυρα του θεού. Στον επόμενο γύρο, με τη Μορφοποίηση ξύλου του διέλυσε την ξύλινη γέφυρα, αποκόπτοντας το θεό από το φαγητό του. Εξοργισμένος αυτός κάνει μια τελευταία καταιγιστική επίθεση στέλνοντας 14 βόμβες φωτιάς μέσα στο δωμάτιο. Πανικός ακολόυθησε καθώς όλοι προσπαθούσαν να τις αποφύγουν, διασπώντας την΄παράταξη των εχθρών και δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες να ανασυντακτούν. Ο θεός χάνεται και τα υπνωτισμένα πλάσματα επανέρχονται στο κανονικό και επιτείθονται στα Γυαν-τι. Η υπόλοιπη μάχη ήταν εύκολη για τους ήρωες, αλλά το πετράδι βρισκόταν ακόμα στο βωμό. Ο Μόρντιακ πέταξε ως αετός πάνω από τη σπασμένη γέφυρα και, παίρνοντας πάλι ανθρώπινη μορφή, έσπασε με critical το ενεργειακό πλέγμα γύρω απο το πετράδι με το cutting blade του Σόνικ. Μοιραίο λαθος- το όπλο ήταν απαγορευμένο για δρυίδες, επομένως ο Μόρντιακ έχασε όλες τις δυνάμεις του για 24 ώρες. Χωρίς τη μεταμόρφωση σε αετό, η επιστροφή ήταν αδύνατη. Ακόμα χειρότερα, μόλις αφαίρεσε το πετράδι από το βωμό, ο εξώστης στον οποίο βρισκόταν άρχισε να διαλύεται... σε δυο γύρους τα κρύα νερά του κατταράκτη δεκάδες μέτρα χαμηλότερα θα τον αγκάλιαζαν. Ταυτόχρονα σκάει μύτη ο αρχηγός των Γυαν-τι που με δύο μπράβους του την πέφτουνε στον Μπόντινοκ. Κλασσικά πάλι, οι δύο φέρνουν άσσο και ο τρίτος σκάει 3 ζημιά! Ατάραχος ο μάγος φέρνει το μπαστούνι που περιείχε 10 ψυχές κατακέφαλα στον αρχηγό, σκοράροντας critical.Από εκεί και πέρα, το τούμπανο έπεφτε με δυο βέλη του Μπίλλερ, ενώ τους μπράβους τους κανόνισε άνετα ο Άβαταρ. Ο Μόρντιακ δεν ήταν το ίδιο τυχερός. Ξαφνικά, η Ύαινα χιμάει στο ναό, παίρνει σβάρνα Άβαταρ-Μπόντινοκ και προσπαθεί να πηδήξει πάνω από τη γέφυρα για να σώσει τον πρώην κύριο της. Fail... Προσγειώνεται πάνω στη γέφυρα. Τελευταίος γύρος: Ο Άβαταρ αποφασισμένος αρπάζει τον κοντό, τον πετάει στον Παπατζίμη που τον πετάει με τη σειρά του στο κενό. Με επιτυχημένο grapple ο μάγος αρπάζεται από την ύαινα, της κάνει το ξόρκι πτήση που του είχε απομείνει. Ακολουθούν λίγοι γύροι στους οποίους η ύαινα μια προσπαθεί να σώσει τον Μόρντιακ και μια τον Μπόντινοκ από τον γκρεμό. Πετώντας και οι τρεις μαζί επιστρέφουν στην ομάδα τους. Κουρασμένοι αλλά αποφασισμένοι να συνεχίσουν οι χαρακτήρες κατεβαίνουν στο δωμάτιο των δράκων. Εκεί ανακαλύπτουν μια κρυφή πόρτα, παράξενες τειχοραφίες κι έναν ετοιμοθάνατο μαύρο δράκο που πριν ξεψυχήσει συμβουλεύει το Μόρντιακ να "Μην τουσ αφήσει να καταστρέψουν τον κόσμο!" δείχνοντας τον Παπατζίμη. Η ομάδα κοιμάται το υπόλοιπο βράδυ. Ο Βασίλης και ο Γιάννης φεύγουν.
Επίλογος: Το πρωί 4 προχωράνε μπροστά για ανίχνευση ενώ οι άλλοι τρεις ετοιμάζονται. Η εμπροσθοφυλακή έρχεται αντιμέτωπη με ένα θανατηφόρο μυστικό και έναν πύρινο φρουρό...
Η συνέχεια επί της τραπέζης!

Περί RP

Μια ματιά στο Player's Handbook:


"The DM sets each scene and describes the action. It’s your job to
decide what your character is like, how he or she relates to the other
adventurers, and act accordingly. You can play a serious paladin or a
wisecracking rogue, a reckless barbarian or a cautious wizard. With
your character in mind, respond to each situation as it comes up.
Sometimes combat is called for, but other situation might be solved
through magic, negotiation, or judicious skill use.
Also consider how you respond. Do you narrate your character0s
action (“Tordek moves to the doorway and attacks the bugbear”) or
speak as your character (“I move to the doorway and take a mighty
swing at the monster”)? Either method is fine, and you can even vary
your approach to match the situation.
D&D is a social experience as well as an imaginative one. Be
creative, be daring, and be true to your character… and most of all,
have fun!"


Με λίγα λόγια. Παίζε RP, να είσαι πιστός στον χαρακτήρα σου και να ενεργείς όπως θα ενεργούσε αυτός. Αν είσαι έξω από ένα κτίριο και μέσα δηλητηριάζουν κάποιον, είναι λίγο ηλίθιο για το RP να μπουκάρεις μέσα για να σταματήσεις τον άλλον. Πού το ξέρεις; Ξέχνα το σου έχουν πει οι άλλοι OOC (Out of Character). Αυτά ο χαρακτήρας σου δεν τα ξέρει.

Αυτά προς το παρόν.

Loot της τελευταίας αποστολής

Στην τελευταία μας αποστολή, βρεθήκαμε μέσω μιας καταπακτής στην κρυψώνα 3 συνολικά δράκων. Ο θησαυρός τους είχε:

+2.000 gp (και κάτι ψιλά :P)
1 wand
1 Masterwork Greataxe
1 Masterwork Chainmail
1 Masterwork Breastplate
1 Μεγάλο Μωβ Κρύσταλο (κάτι σαν staff)
1 Masterwork Longsword
1 Περιδέραιο (1 χρήση) που μπορεί να ρίξει μία μπάλα φωτιάς
Διάφοροι πάπυροι
1 Scimitar (+1 Spell Storing)

(Όταν μάθουμε περισότερα για τα αντικείμενα, το post θα αλλάξει).

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

THE WAY OF THE DRUID

...Ο δυνατός άνεμος και το σκοτάδι δε βοηθούσαν καθόλου την ανάβαση των οπλισμένων χωρικών. Κοιτώντας τα πρόσωπα των συντρόφων του, ο Έανδρος, ιερέας και εκπρόσωπος της ασημένιας φλόγας στην περιοχή, διέκρινε την ίδια αγωνία που και ο ίδιος ένοιωθε. Το γνώριζε, το μέλλον του χωριού εξαρτιόταν από τη συνάντηση αυτή. Πραγματικά δεν μπορόυσε να καταλάβει τι είχε εξοργίσει τόσο το δρυίδη. Στο φως των δαυλών που δεν είχε σβήσει ακόμα ο άνεμος, ο δρόμος χανόταν μετά από λίγα μέτρα- φτάνανε στην κορυφή.
Μια σιλουέτα αιωρούταν λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος. Αντλώντας όσα ίχνη θάρρους είχαν απομείνει μέσα του, ο Έανδρος έκανε ένα βήμα μπροστά.
"Ερχόμαστε ειρηνικά δρυίδη"..."Σε παρακαλώ, άκουσε μας και κατάλαβέ μας. Σφάλαμε, είναι αλήθεια, δεν έπρεπε να κόψουμε τα δέντρα κοντά στο χωριό, να φτιάξουμε εκεί λατομείο"...
Έγλειψε τα ξερά χείλη του και περίμενε απόκριση. Σιωπή...
"...αλλά υπάρχει ολόκληρο δάσος τόσο κοντά, μερικά δέντρα λιγότερα δεν βλάπτουν κανέναν"...
Σταμάτησε, βλέπωντας την μορφή να σηκώνει το κεφάλι, πλαισιωμένη από τους κεραυνούς της καταιγίδας που πλησίαζε. Μια βαθειά φωνή ακούστηκε:
"Τόσα σπίτια υπάρχουν στο χωριό, αν χαθεί το δικό σου δεν βλάπτει κανέναν"...
Άκου, θα σε αποκαταστήσουμε οικονομικά. Πόσα θες να σου διαθέσει το χωριό;
Οι άντρες είχαν τρομοκρατηθεί, ένας δυο άρχισαν να οπισθοχωρούν.
"Πολύ αργά" Ο γέρος προσγειώθηκε σκυφτός σε έναν βράχο, λίγα πόδια πάνω από τα κεφάλια τους.
Ο Έανδρος πισωπάτησε. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο.Έβγαλε από τον κόρφο του το ιερό του σύμβολο, μια φλόγα που διαπερνούσε με το ασημένιο της φως το σκοτάδι όσο είκοσι δαυλοι.Οι άντρες πήραν κουράγιο. Η βία ήταν, δυστυχώς, η μόνη λύση.
"Δρυίδη, στο όνομα της ασημένιας φλόγας και του Χαϊρόνιους σε Διατάζω να σταματήσεις την καταιγίδα. Θα καταδικαστείς για τους δέκα ανθρώπους που σκότωσες! Ακολούθησε με!"
Πίσω από την καταιγίδα ο γέρος μίλησε:
" Και πότε θα καταδικαστείτε εσείς για τα εκατό δέντρα που σκοτώσατε;"
"ΠΑΡΑΔΩΣΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ!"
Σήκωσε το κεφάλι του. Δύο Μάτια στο χρώμα της αστραπής συνάντησαν τα μάτια του ιερέα.
Η καταιγίδα ξέσπασε, σβήνοντας τους τελευταίους δαυλούς.
"Θεοί; Χα! Νεοφερμένοι στο πλέγμα του κόσμου, μωρά που μπουσουλάνε στα πόδια των Αρχέγονων!"
Το ιερό σύμβολο θρυμματίστηκε. Απόλυτο σκοταδι- τα αστέρια είχαν χαθεί πίσω από τη θύελλα.
"Στηρίξου στους θεόυς σου ιερέα, προσευχήσου όσο μπορείς! Δε θα σε σώσουν όταν οι αληθινοί Άρχοντες του κόσμου επιστρέψουν!"
Ο κεραυνός χτύπησε.


Οι άνθρωποι ήρθαν σε έναν κόσμο γεμάτο θεούς, ισχυρές οντότητες που επηρέαζαν τη δομή του κόσμου. Οι άνθρωποι όμως δεν ήταν από τα πρώτα δημιουργήματα. Ακόμα και οι δράκοι εμφανίστηκαν πολύ μετά τον ερχομό των θεών. Οι δράκοι όμως πρόλαβαν και κάποιους άλλους- τους Αρχέγονους. Αυτοί θεωρούνται από πολλούς ως οι πρώτοι: Ήρθαν πριν από τους θεούς, και, σύμφωνα με τους δρυίδες, θα χαθούν μετά από αυτούς. Οι αρχέγονοι, ή αλλιώς primordials, είναι οι αληθινοί δημιουργοί του κόσμου, οι απόηχοι της μελωδίας με την οποία τον έπλασαν ακόμα αντηχούν για όσους έχουν αυτιά για να την ακούσουν. Αυτοί είναι οι δρυίδες. Η σύνδεση με τη φύση, το δώρο των Τιτάνων αντιπροσωπεύει μια πίστη πιο παλιά απο οποιαδήποτε λατρεία θεών. Δέν το βλέπουν όμως έτσι όλοι. Η γνώση για τους Τιτάνες είναι περιορισμένη, και ορισμένοι δρυίδες δεν τους ακολουθούν, ορισμένοι μάλιστα τους αντιτείθενται. Εξάλλου η πτώση τους κατά τον πόλεμο τους με τους θεούς φέρνει σε μειωνεκτική θέση όσους τους ακολουθούν.
Τέλος, κάποιοι Αρχέγονοι στράφηκαν ενάντια στον κόσμο, το ίδιο τους το δημιούργημα. Κάποιοι από αυτούς αποτελούν μερικούς από τους γνωστούς Elder Evils.

Σέχτες δρυίδων

Πολλοί δρυίδες ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι. Ωστόσο, οι περισσότεροι εντάσονται σε κάποια δρυιδική σέχτα. Ακολουθεί μια μικρή περίληψη των πιο γνωστών.
Wardens of the woods
Προστάτες των δασών, φύλακες της φύσης, αυτή η σέχτα έχει τους περισσότερους ακολούθους, καθώς το πρότυπο που υιοθετεί βρίσκεται πιο κοντά στον κλασσικο δρυίδη. πολλοί wardens of the woods ακολουθούν κρυφά την Denev, τη μητέρα γη όπως την αποκαλούν, έναν primordial που έθεσε τις δομές της δημιουργίας της φύσης όπως την ξέρουμε. Τωρινός ηγέτης είναι ο ισχυρός Οάλιαν.

Children of winter
Η σέχτα αυτή είναι ολιγάριθμη αλλά ισχυρή, λόγω του φανατισμού των ακολούθων της. Τα παιδιά του χειμώνα αποδέχονται την ασθένεια, τις επιδημίες κλπ ως το δρόμο προς τη λύτρωση. Η θεωρία τους βασίζεται στην επικράτηση του ισχυρού: όσοι αντέξουν την πανδημία είναι οι εκλεκτοί και ο κόσμος έχει καθαρθεί από τους αδύναμους. Λατρεύουν ιδιαίτερα τα έντομα, ίσως επειδή μοιάζουν να έχουν ανοσία στις περισσότερες ασθένειες. ένα child of winter συχνά περιφέρεται με ένα σκορπιο στο κατόπι του η μεταμορφώνεται σε γιγάντια αράχνη για να διαλύσει τους εχθρο΄θς του.Πολλοί ακόλουθοι αυτής της σέχτας λατρεύουν τον τιτάνα Chern, τον creeping lord.


Gatekeepers
Οι gatekeepers έχουν ως απόλυτο στόχο να καθαρίσουν τη φύση από όλα τα βδεληρά όντα. Οτιδήποτε αφύσικο είναι εχθρός τους: Οι outsiders, τα abberations, τα golems και άλλα κατασκευάσματα, οι undeads κλπ. Καθήκον τους θεωρούν να διατηρήουν τις πύλες προς τις διαστάσεις των βέβηλων αυτών πλασμάτων κρυφές, και πράγματι έχουν σώσει τον κόσμο πολλές φορές σφραγίζοντας μια πύλη από την οποία ήταν έτοιμοι να ξεχυθούν δαίμονες η διάβολοι.

Greensingers
Η χαοτική αυτή σέχτα εστιάζει στα μαγικά πλάσματα των δασών και ιδιαίτερα στις νύμφες, τις δρυάδες και γενικά στα fey. Οι greensingers θεωρούν ότι τα πλάσματα αυτά αντιπροσωπεύουν μια ιδανική και ξεχασμένη πλέον κοινωνία με τη φύση, που δε μολύνεται από τις μεγάλες πόλεις και τα έργα των ανθρώπων, "όλα εφήμερα και μάταια". Με τον καιρό οι greensingers αποκτούν κάποιες από τις ιδιότητες των αερικών και άλλων μαγικών πλασμάτων. Δυστυχώς, πολλές φορές υιοθετούν και την καπριτσιόζα φύση τους, και μπορούν να γίνουν μέχρι και επικίνδυνοι για όσους "μολύνουν " το δάσος. Κάθε αερικό ή τρεαντ αναγνωρίζει έναν greensinger ως αξιόπιστο σύμμαχο.

Mormo's followers
Η μητέρα των ερπετών, η Μόρμο, ήταν από τους ισχυρότερους primordials πριν οι θεοί τεμαχίσουν το κολοσιαίο σώμα της και το θάψουν στη γη. Οι τωρινοί ακόλουθοι της εργάζονται κρυφά, προσπαθώντας να βρουν και να ανασυνθέσουν τα κομμάτια της με την ελπίδα να τη φέρουν στη ζωή και να αποκτήσουν δύναμη. Οι ακόλουθοι της Μόρμο λατρεύουν τα ερπετά, το δηλητήριο, τις ίντριγκες κλπ. Ένας ακόλουθος θα μπορούσε να εργάζεται ως κατάσκοπος και δολοφόνος σε μια μεγάλη πόλη ή ως καβαλάρης δεινοσαύρων στις μεγάλες πεδιάδες του νότου- η σέχτα δε θέτει περιορισμούς. Η στενή επαφή των Mormo's follwers με τα ερπετά τους δίνει κάποια στιγμή τη δυνατότητα να μεταμορφώνονται σε φίδια, γιγάντιες σαύρες- ακόμα και σε δεινόσαυρους.

Stormdancers
Οι stormdancers ζουν για την καταιγίδα. Μπορεί κανείς να δει μέλη της σέχτας να καβαλάνε τον άνεμο ανάμεσα στους κεραυνούς, να κλείνουν συμφωνίες με κυανούς δράκους και να περιφέρονται σε νέες περιοχές περιμένοντας την επόμενη θύελλα. Η οργάνωση δεν έχει σταθερή δομή, αλλά οι stormdancers αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον ως σύντροφο και σύμμαχο. Οι περισσότεροι stormdancers αποκτούν δυνάμεις που σχετίζονται με έλεγχο του καιρού, ηλεκτρισμό, θύελλες κλπ. Πολλοί από αυτούς λατρεύουν τον Lethene, τον πραγματικα άγριο primordial της καταιγίδας.

Followers of Gormoth
Ο Gormoth είναι ο πιο γνωστός primordial που απαρνήθηκε τον κόσμο, το ίδιο του το δημιούργημα. Για κάποιον άγνωστο στους περισσότερους λόγο, οι υπόλοιποι αρχέγονοι στράφηκαν εναντίον του και τον καταδίκασαν σε αιώνια εξορία. Πριν χαθεί, ο Gormoth έκανε μια τλευταία αδιόρατη αλλαγή στη μελωδία του κόσμου: από κάθε γενιά πλασμάτων, μια πολύ μικρή μερίδα θα αγκάλιαζε τα ιδανικά του Gormoth. Θα ευφραίνονταν με το θάνατο, θα ζούσε για τη σφαγή, θα λάτρευε να βασανίζει άλλα πλάσματα μέχρι θανάτου, θα έφερνε μιζέρια και πόνο όπου στρεφόταν. Αυτά τα πλάσματα ονομάστηκαν οι Στρεβλωμένοι. Ακόμα και αν κάποιοι τα έβαλαν με την ίδια τη φύση τους, η ανάγκη να κάνουν το κακό ποτε δεν τους αφήνει. Αυτοί γίνονται ακόλουθοι του Gormoth: διαλύουν τα πάντα και προσπαθούν να φέρουν πίσω τον Αρχέγονό τους.

Followers of Mesos
Πολλοί δρυίδες πιστεύουν ότι η arcane μαγεία είναι αντίθετη στα πιστεύω ενός δρυίδη, γιατί την θεωρούν κατάργηση των νόμων της φύσης έτσι όπως τους έθεσαν οι αρχέγονοι. Ο τελευταίος primordial, ο Mesos, απέδειξε το αντίθετο. Για τον τιτάνα του ανέμου, ο κόσμος δεν είναι μόνο ότι οι αρχέγονοι δημιούργησαν αλλά και το απύθμενο ρεύμα μαγείας που ρέει ανάμεσα σε κόσμους και διαστάσεις και τα καλύπτει όλα. Οι ακόλουθοι του είναι μάγοι-δρυίδες, μύστες-δρυίδες και ακόμα και βάρδοι-δρυίδες, arcane hierophants ή οι περιβόητοι seekers on the wind, που μετατρέπουν τα arcane spells σε divine.

Gray druids
Κατά κάποιο τρόπο, οι gray druids θεωρούνται το αντίθετο των ακολούθων του Mesos. Όπως και οι Gatekeepres θεωρούν ως καθήκον να καθαρήσουν τη φύση από τα βδεληρά στοιχεία. Το πρόβλημα αρχίζει στο τι ορίζουν οι gray druids ως βδεληρο. Συνοπτικά, μπορεί κάποιος να πεί: τα πάντα. Κάθε είδος μαγείας πέραν της δρυιδικής θεωρείται απαγορευμένο, κάθε είδος πλάσματος που χρησιμοποιεί μαγικές ικανότητες που δεν αντλούναται απευθείας από την "παλέτα του κόσμου" θεωρείται έκτρωμα. Δράκοι, μάγοι, μαγικά θηρία, elementals, μαγικά αντικείμενα, πύλες, οι άλλες διαστάσεις ύπαρξης, οι θεοί, όλα θεωρούνται ακάθαρτα. Όπως τα children of winter, αυτή η σέχτα δεν έχει μεγάλο αριθμό μελών, αλλά υπερβολικά φανατισμένους οπαδούς.

Followers of Guladen
Η Guladen είχε χειρότερη τύχη από τον Gormoth. Πέθανε πολύ πριν από τον πόλεμο τιτάνων-θεών. Όταν πρόσθεσε τη δική της λεπτομέρεια στη δημιουργία του κόσμου, απέκτησε τόσους πολλούς οπαδούς τόσο γρήγορα που οι υπόλοιποι τιτάνες έμειναν χωρίς ακολούθους. Έτσι την κυνήγησαν, την σκότωσαν και με μια πανίσχυρη τελετή που μόνο οι αρχέγονοι θα μπορούσαν να κάνουν έσβησαν κάθε μνήμη σχετικά με την ύπαρξη της primordial από τον κόσμο. Ωστόσο, κάποιες γραπτές μαρτυρίες παρέμειναν, και κάθε τόσο πέφτουν στα χέρια κάποιου που αποφασίζει να ακολουθήσει αυτό τον μυστήριο τιτάνα. Ποια ήταν η προσθήκη που έκανε στον κόσμο και προσέλκυσε όλα τα πλάσματα στην ακολουθία της Guladen; Αν οι αναμνήσεις επανέρθουν, η σέχτα της σίγουρα θα πολλαπλασιαστεί ραγδαία.


Τεχνικές-Feats

1)Ashbound
Εκπεδεύτηκες σύμφωνα με τις δρυιδικές παραδόσεις των Gray druids, που θεωρούν την arcane μαγεία βίαιο και αφύσικο φαινόμενο.
Προαπαιτούμενα: Αυθόρμητη διαμόρφωση summon nature's ally ή druid.
Όλα τα ξόρκια επίκλησης φυσικού συμμάχου που διαμορφώνετε έχουν διπλάσια διάρκεια. Μία φορά την ημέρα μπορείτε να διαμορφώσετε διάλυση μαγείας ή απρόσβλητη σφαίρα με επίπεδο διαμορφωτή το επίπεδο δρυίδη σας.

2)Defender of the wilds (general) Άσε τη γάτα μου ήσυχη!!!!
Ένας χαρακτήρας με αυτή την τεχνική αισθάνεται πολύ δεμένος με το ζώο σύντροφο του. Όποιος το αγγίξει κινδυνεύει να ξυπνήσει τη μεγαλύτερη οργή του ήρωα.
Προαπαιτούμενα: Ζώο σύντροφος
Όταν βλέπετε το animal companion σας να τραυματίζεται στη μάχη εισέρχεστε άμεσα σε μια κατάσταση τρελής οργής. Παίρνετε +2 strength και constitution, αλλά -1 AC και δεν μπορείτε να διαμορφώσετε ξόρκια. Η οργή διαρκεί 5 γύρους +το νέο συντελεστή con.

3) Friend of the wild (general) Σαν στο σπίτι μου.
Προαπαιτούμενα: Nature sense -διαίσθηση της φύσης class ability.
Διαλέξτε ένα από τα ακόλουθα περιβάλλοντα: Αρκτικό, έρημος, δάσος, βουνό, πεδιάδες, βάλτος ή νερό. Όταν βρίσκεστε στο περιβάλλον αυτό, τα ξόρκια σας γίνονται δυνατότερα- η dc τους ανεβαίνει κατα 2.
4) Quickshape (general) Μαμαά μου μια αρκοουυυύδ...α, Τζίμη εσύ είσαι;
Προαπαιτούμενα: Ικανότητα wildshape σε μορφές μεγάλου μεγέθους.
Μπορείτε να μεταμορφώνεστε σε μεγάλα πλάσματα ως standard action και σε μεσαία πλάσματα ως move action.
Κανονικά μεταμορφώνεστε σε μεγάλα πλάσματα ως full round action και σε μεσαιου
μεγέθους πλάσματα ως standard action.
5) Speaker of the ancestors (general) Αυτή η τρίαινα ήταν του παππού μου!
Προαπαιτούμενα: 1ο lvl druid
Ένας χαρακτήρας με αυτη την τεχνική αποκτά γνώση ενός εξοτικού, κανονικού ή απλού όπλου που ταιριάζει με την κουλτούρα του λαού του. Το όπλο δεν θεωρείται πια απαγορευμένο. Επιλέον αποκτά το knowledge-history ως skill κλάσης, όταν αυτό συνδέεται με την παράδοση του τόπου του. Αυτή η τεχνική αποκτάται μόνο στο πρώτο lvl.

6) Student of nature (general)
Προαπαιτούμενα: 1ο lvl druid
Διαλέξτε ένα ξόρκι από κάθε επίπεδο ξορκιών του δρυίδη. Όταν διαμορφώνετε αυτό το ξόρκι το επίπεδο διαμορφωτή σας θεωρείται κατά 1 lvl μεγαλύτερο και η dc του ξορκιού αυξάνεται κατά 2. Μπορείτε να πάρετε την τεχνική αυτή μόνο στο 1ο lvl.


Σειρά έχουν τα primal feats για druids...